Élelmiszermérnökök gondolatai a kajáról, pénzről, gazdaságról, minőségről, és még sok másról.

Lecsómérnökök gazdasági blogja

Lecsómérnökök gazdasági blogja

Rendszer? Módszer? Pótszer? Ő… -Style? Method? System? O…-

2017. december 28. - lecsós

 

Volt egyszer egy város, pont ott, ahol a kurta farkú malac is arany vájúból eszik, ott, ahol minden ember mosolyogva lépett az utcára, ott, ahol a háziasszony a szemetet is nagyestélyiben viszi le, ott történt meg ez az eset.

 

A nagy varázsló galamb üzenetet kapott a főbanyától, hogy azonnal de hirtelen kezdjen neki, mert a banyáknak pergamenre írt ajánlat kell, mert tudni akarják azt, hogy hogyan lehetne jó ajánlatotokat adni a banyatanyán.

 

Mivel jön az új esztendő, és tudni kell azt, hogy hány aranyért működik a banyatanya két királyi ünnepnap között.

 

Mert ha a főbanya jó ajánlatokat tud adni a banyatanyán a bájitalokra, akkor egyszerűen meg lehetne mondani, hogy mikor mennyi bájitalt lehetne gyártani, és mikor, hogyan lehetne megépíteni az új bájitalgyárat.

 

A varázsló térült- fordult, és a varázslótanoncokkal egy hónapon belül ajánlatot adott arra, hogy ez a történetet egyáltalán hogyan lehetne értelmezni a banyatanyán, mit hogyan kellene ott varázsolni a valóságot a cél érdekében.

 

Szépen leírták a javaslatokat, pergamenre, gyönyörű cirádás betűvel, és egy varázslótanonc elvitte azt a banyatanyára.

 

Eltelt pár hét, és a varázsló galambot kapott a banyatanyáról, melyben a főbanya arról értesítette, hogy a koboldok jobb ajánlatot adtak. 
Mivel a koboldok odavitték az üres kobold 1.0-ás koboldrendszert, ami mindent tud, aranyat is csak később kell adni a koboldoknak.  

 

Olyant is tud, ahova csak a számokat kell beírni, és azonnal nyomtatja az ajánlatot, amit azonnal a galamb el is tud vinni a bájital potenciális vásárlójának.

 


A varázsló jó szerencsét kívánt a banyáknak a bájitalgyártáshoz.

 

Egy varázslótanonc megkérdezte azt, hogy akkor most rosszul varázsoltak, vagy mi történt?

 

A varázsló a következőt mondta a tanítványnak:

 

Tudod, a koboldok odavittek egy rendszert, de tudni kellene a módszert, ami alapján bele kellene írni a számokat, de ezt nem vitték oda. A banyák nem tudják, hogy a rendszer az nem módszer.

 

A varázslók ebben az összefüggésben mindig a módszereket kutatják, ezt adják generációról generációra, ami bármilyen formába beleönthető, ilyen lehet például a kobold rendszer is.

 

 

Így történt meg ez a történet.  : )   : ) 
süti beállítások módosítása